Wijkraad ondersteunt handwerkgroep Roskam

ActiviteitenNieuwsWijkbudget

Sinds drie jaar komt in de Roskam op donderdag een handwerkclub bij elkaar. Momenteel zijn zo’n twintig dames bezig met het maken van kussens in de vorm van een hart voor het goede doel. De kussen zijn bedoeld voor vrouwen met borstkanker die daaraan geopereerd zijn. De Wijkraad was benaderd door Netty Groenheyde om het project financieel te ondersteunen zodat het materiaal bekostigd kon worden.

Ook in de handwerkgroep zitten enkele dames die met borstkanker geconfronteerd zijn. Voor hen heeft deze actie iets speciaals. Het doel is om binnenkort de honderd kussens vol te maken en deze langs te brengen bij de Leidse ziekenhuizen. De hartvormige kussens ondersteunen de borst en hierdoor wordt de pijn van de hechtingen verlicht. Netty: “We willen er jaarlijks een gewoonte van maken om dit in het najaar te doen.” Cor de Mooij van de wijkraad vindt het een mooi initiatief. “We willen als Wijkraad dit graag financieel ondersteunen zodat de dames de materialen kunnen kopen. De gedachte erachter dat men dit doet voor de medemens spreekt ons erg aan.”

Lees hier het verhaal in de Katwijk Speciaal (Week 45) over de handwerkgroep.

Foto: Piet van Kampen

Wilt u ook een budgetaanvraag doen voor een maatschappelijk project in de wijk? 
Klik dan op onderstaande button.

Meer nieuws