Dierenweide ‘Sandtweyde’ viert 10-jarig bestaan

NieuwsWijkbudget

De dierenweide ‘Sandtweyde’ bij de Wilbert in Katwijk aan den Rijn vierde vrijdagmiddag 22 juli haar 10- jarig bestaan. Tijdens de feestelijke festiviteiten werd er door Wijkraad Katwijk aan den Rijn een cheque aangeboden ter waarde van €1000,-. Ook werden er een paar nieuwe aanwinsten in de dierenfamilie aan het aanwezig publiek gepresenteerd. 

De dierenweide is destijds gestart als ontmoetingsplek voor bewoners van de Wilbert en dorpelingen. Wat begon met een paar schapen en kippen is uitgegroeid tot een volwaardige weide met heel wat dieren van verschillende pluimage. 

beheerder dierenweide ontvangt cheque van wijkraad katwijk aan den rijn
Fotografie: Piet van Kampen. Op de foto van links naar rechts: Cor de Mooij (Wijkraadslid), Ruud van Rijn (beheerder dierenweide), Silvia van Duijvenvoorde (Voorzitter Wijkraad), Eduard van Belle (Wijkraadslid)

Beheerder Ruud van Rijn ontving de cheque uit handen van wijkraadsleden Cor de Mooij, Silvia van Duijvenvoorde en Eduard van Belle. Wijkraad Katwijk aan den Rijn heeft in het verleden al vaker een bijdrage mogen leveren aan de dierenweide. Behalve financiële ondersteuning van de wijkraad ontvangt ‘Sandtweyde’ ook van andere fondsen en instanties geld om kosten van de dierenvoeding en een veearts te betalen. Zo wordt binnenkort ook het hek rond de weide nog vervangen. 

Wilt u ook een budgetaanvraag doen voor een maatschappelijk project in de wijk? 
Klik dan op onderstaande button.

Meer nieuws