BZN206 organiseert bijeenkomst over geluidsoverlast en fijnstof langs N206

NieuwsVerkeer en Veiligheid

Vrijdagmiddag 24 februari was er op uitnodiging van BZN 206 (Burgerzorgen N206) in de Roskam een bijeenkomst met gemeenteraadsleden, burgemeester en statenleden van de Provincie Zuid-Holland georganiseerd. De bijeenkomst kwam voort uit zorgen over geluids- en fijnstofoverlast langs de N206. 

Wandeling

Het programma bestond uit een voorstelrondje van de aanwezige partijen, een presentatie en een wandeling langs de N206 van de Molenwijk tot het Zeewegviaduct. Vlak na het viaduct komen verkeerslichten in verband met de dubbele busbaan van R-Net, ter hoogte van de oprit bij de Ontmoetingskerk. 

Overtuigd

Zowel lokaal als provinciaal bestuur zijn op de bijeenkomst overtuigd van het belang van structurele oplossingen voor geluids- en fijnstofoverlast. Woensdag 8 maart zullen ook de leden van de Provinciale Staten de Roskam-verklaring tekenen. Deze verklaring is in het voorjaar van 2022 al getekend door alle politieke partijen van Katwijkse. Met de handtekening van de leden van de provinciale staten verbinden lokale en provinciale politiek zich om in te spannen een oplossing te vinden voor fase 2 van de Rijnlandroute langs de Noordzee kust.

Meer nieuws