KATWIJK AAN DEN RIJN WORDT NOG GROENER

Overal om je heen lees en hoor je dat wij als mensen moeten vergroenen zodat de natuur dichter bij je kan komen.
Nu wij de winter achter ons hebben gelaten en al weer volop van de lente genieten kunnen we naar buiten om te genieten van de natuur.
Dat geldt uiteraard ook voor onze gevleugelde dieren, vogeltjes, bijen en wormpjes etc.
Als Wijkraad Katwijk aan den Rijn willen wij daar letterlijk ons een steentje aan bijdragen. Wij willen de gevels bij woningen met geveltuinen doen laten opfleuren. Dus stenen er uit en planten er in. Direct de grond in is volgens kenners het beste voor de plant en de gehele biodiversiteit. Is dit niet mogelijk maar u wilt wel opfleuren denk dan aan een mooie pot opgevuld met planten.
Als Wijkraad Katwijk aan den Rijn stellen wij een donatie ter beschikking exclusief voor inwoners van Katwijk aan den Rijn. U kunt dan bij het tuincentrum De Uiver aan de Rijnstraat in Katwijk aan den Rijn daarvoor mooie planten kopen.
Indien u toevallig ook nog een mooie boom ter hoogte van u woning heeft staan dan kunt u de boomspiegel adopteren,eventueel met uw buren. De boomspiegel is en blijft van de gemeente Katwijk, maar u kunt die dan beplanten en onderhouden. Ook dan stellen wij daarvoor een donatie ter beschikking.
Het is wel zo. U moet de armen zelf uit de mouwen steken maar dat geeft u dan ook wel de mogelijkheid om een fantastisch eigen stukje groen te creeeren. Indien u stenen dan wel tegels over heeft dan kunt u deze meenemen en in een container deponeren die daarvoor deze dag geplaatst is op het parkeerterrein van De Uiver.
Wanneer en waar gaat dit allemaal gebeuren?
Op donderdag, 15 april 2021, vanaf 14.00 uur staat de Wijkraad Katwijk aan den Rijn bij het tuincentrum De Uiver,aan de Rijnstraat paraat om uw planten aan te laten schaffen. Het is een vestzak broekzak verhaal. U krijgt voor die dag dan een waardebon van ons van 50 euro om uw geveltuin op te fleuren dan wel 40 euro om uw boomspiegel te adopteren. Uw gegevens worden door ons genoteerd zodat wij weten wie wat aanschaft en waarvoor. Ook krijgt u van ons een brochure van de gemeente Katwijk mee waarin de spelregels staan over hoe en waar en hoe diep de geveltuin mag worden aangelegd. Er is hiervoor geen vergunning nodig maar u dient zich wel te houden aan deze spelregels.
De actie wordt in overleg met de gemeente Katwijk en de Stichting Steenbreek Katwijk uitgevoerd.
Met deze actie is het wel zo dat wie het eerst komt het eerst maalt want op = op!!!!!!!! EN DEZE ACTIE GELDT ALLEEN VOOR DE BEWONERS IN KATWIJK AAN DEN RIJN

Katwijk aan den Rijn wordt nog groener